Himmelfart

Succes er en dejlig ting

himmelfart

I min virksomhed kører det mere end almindeligt godt. Faktisk kører det så godt, at jeg igen har sendt givet vores HR-afdeling en lille opgave: Find medarbejder til vores produktion. Min produktionschef har nemlig været forbi og fortalt mig, at de simpelt hen ikke kan følge med. Det havde jeg en god idé om, at det var sådan det stod fat, for de kører en del overarbejde i produktionen. Min holding er, at det kan godt fungere i en kortere periode, men ikke når det bliver kronisk.

Ekstra hænder

Når der er tale om en kronisk tilstand er det ikke holdbart for min virksomhed og mine medarbejdere, at der skal være kronisk overarbejde. Så er det bedre af finde medarbejdere, som kan hjælpe med at løse opgaverne. Jeg har tidligere prøvet modellen med at lade dem pukle i en længere periode. Det var ingen succes – af flere årsager. For det første blev de slidt godt og grundigt ned. Det gik ud over fejlprocenten og fik en del medarbejdere til at søge nye græsgange. Samtidig betød det også en del overarbejdsbetaling. Det var altså både dyrere og dårligere. Så er det – i mit sind – altså meget smartere at finde en medarbejder via ofir.dk.

Det er nu dejligt, at jeg har en HR-person til at tage hånd om det, hver gang jeg siger find medarbejder. Dengang vi var mindre, var jeg meget mere involveret i hele processen. I dag kører det sådan, at jeg godkender jagt ny nye medarbejdere. Når jeg har godkendt det, så klarer HR og afdelingschefen selv resten. De kender rammerne og ved, hvad der er brug for. Derfor er det oplagt, at jeg holder mig ude af det. I nogle tilfælde vil jeg dog alligevel blande mig. Det er i de tilfælde, hvor der skal findes en medarbejder til en chefstilling eller en speciallst. Så vil jeg med ind over.

Succes er en dejlig ting

Da jeg selv har en ret travl hverdag har jeg da heller ikke tid til at deltage i samtlige samtaler, som der skal holdes. Hvis jeg skulle det, havde jeg jo ikke id til andet og ville ikke nå mine egne opgaver.

 

Tags:
Back to top