Himmelfart

Løgneren

himmelfart

Løgneren er en bog, som foregår på den fiktive ø, Sandø. Det er ikke beskrevet, hvor langt øen ligger fra fastlandet men det udleves at befolkningen er isoleret fra omverdenen. Det ved vi fordi øen er omgivet af is på havet. Bogen er opbygget ud fra Johannes Vig, som har boet på øen i 7 år og er skolelærer og degn.

I starten af bogen hører vi om, at han er ude at gå en tur over øen, og de ting han ser, så der får vi første gang indblik i øen. Vi hører at Johannes står tidligt op for at møde i skolen før alle andre. Han kan godt lide og sidde og fundere over livet. Vi hører også om, hvordan Johannes tanker hele tiden kredser om Annemari og hendes forhold til Oluf. Johannes er selv små forelsket i Annemari men forstår alligevel godt hun er sammen med Oluf eftersom Johannes mener han er en flink fyr. Senere hører vi om hvordan Johannes tager ned på færgekroen og drikker øl. Her begynder et flashback om engang, hvor Oluf og Niels var ude at sejle, fordi de havde problemer med deres koner alt imens Annemari og Johannes går hånd i hånd, mens hun fortæller, at sådan noget ville Oluf aldrig gøre. 

Løgneren

Derefter fører Johannes en dialog med Oluf omhandlende Annemari alt imens de cykler på mountainbike hen til et supermarked. Oluf vil forlade øen efter isen er brudt op og han vil have Annemari med. Hvilket gør ham ked af det. Vi får også at vide at selvom Johannes er degn spekulere han på om han endelig tror på Gud. Her sidder han og snakker lidt med Rigmor, og de viser hinanden deres kærlighed, og Johannes siger til sidst, at han måtte have et kys. Der er også en episode hvor han er på jagt med sin hund, Pigro, hvor hunden dør men Johannes bliver ikke sentimental og siger det var da bare en hund. Det hele slutter så med, at Rigmor siger til Johannes, at hun ikke vil have noget med ham at gøre, da de ikke har noget fælles mere…

Tags:
Back to top