Himmelfart

Jobudfordringen

himmelfart

Det hele startede som en lille spøg. Vi var fem i min omgangskreds, som alle var arbejdsløse eller jobsøgende alt eller perspektiv. Vi var trætte af at sende en masse ansøgninger af sted, uden at se nogen resultater og vi var alle jobsøgende på snart andet år. Hvad skulle vi gøre? Der var ikke nogen, som havde forberedt os på denne situation, da vi alle stadig læste sammen. Men nu sad vi altså der – nyuddannet og var nye jobjægere uden noget bytte nedlagt. Med andre ord situationen var ikke optimal.

 

Ideen

En kedelig onsdag formiddag var vi ved et tilfælde alle deltagere i den samme workshop hos vores A-kasse. Indholdet lignede så mange andre workshops og  mine tanker begyndte at vandre. Hvorfor skulle jagten på drømmejobbet, drømmekarrieren og drømmelivet egentligt være så meget op ad bakke og i bund og grund kedeligt? Og da var det at jeg fik ideen om jobudfordringen. Hvad nu hvis vi lavede en konkurrence ud af jobsøgningen og prøvede på at skabe lidt dramatik?

 

Efter workshoppen hev jeg gruppen af venner med på café og forklarede dem min idé. Vi skulle lave en konkurrence om, hvem der kunne finde flest relevante jobopslag per uge og sende flest jobansøgninger af sted. Vinderen ville selvfølgelig være den, som fik et job først, men det var ikke pointen da det til syvende og sidst er et spørgsmål om held og kemi, om man får jobbet. Pointen var at vi ville blive tvunget til at opstøve så mange jobannoncer som over hovedet muligt og dermed have et incitament til at fortsætte jagten, når modløsheden og trætheden satte ind.

Jobudfordringen

 

Udfordringen

Den første uge gav jeg den hele armen, men hvor meget jeg end ledte og søgte efter jobannoncerne var antallet jeg fik skrabet sammen lille. Jeg tabte den første uge i min egen konkurrence. Jeg var modløs – jeg havde brugt en masse tid og energi men mit udbytte var stadig ringe. Men så fortalte en gamle veninde mig om ofir.dk. Jeg vandt den næste uge med flest ansøgninger og ugen efter vandt jeg hele konkurrencen, da jeg endelig fik nedlagt mit bytte og scoret mig et job. Ofir.dk havde forvandlet min joblagt til en leg og mit ny fundne overskud smittede af på mit humør og mine samtaler gik pludselig som en leg.

Tags:
Back to top