Himmelfart

Hvorfor det er for dumt at låne penge

himmelfart

For mange af os, så er det sådan at vi bliver nødt til at låne penge for at købe de ting vi gerne vil have. Ikke kun når det gælder de rigtigt store ting som hus og bil, men også når det gælder mindre ting som fx. nye møbler eller nyt tøj.

Sådan er det. Det ville være ok, hvis det ikke var fordi det i den grad koster knaster at tage et lån. Faktisk er det ofte så dyrt at låne penge, at man ender med at betale dobbelt så meget tilbage som man låner. Dvs. at hvis man fx. låner 5.000 kr, så ender man med at skulle betale 10.000 kr tilbage når alle renter, gebyrer, afdrag, etc. er regnet med.

Det er derfor aldrig nogen god ide at tage et lån hvis man kan slippe for det. Faktisk vil jeg sige, at det er direkte dumt at låne penge hvis man ikke sidder i virkeligt store økonomiske problemer og ikke har råd til fx. at betale husleje.
Hvorfor det er for dumt at låne penge
For prøv lige en gang at tænke over det. Hvor smart er det lige at betale dobbelt så meget for alting? Det svarer jo sådan set til, at du går ned i Netto, køber ind og så beder ekspedienten om at få lov til at betale dobbelt pris for det.

Vælger man alligevel at tage et lån, så gælder det altså om at kigge sig for, så man ikke ender med at snyde sig selv og tage et helt unødvendigt dyrt lån (uanset næsten alle lån bare er dyre).

Skal det endelig være, så anbefaler jeg en side som fx. Bovik Lån, hvor man hurtigt kan danne sig et overblik over hvad det koster at låne penge rundt omkring på nettet.

Bruger man en side som Bovik lån, så kan man fx. hurtigt se at man skal holde sig fra sms lån og de fleste forbrugslån. Man kan også se at boliglån er lidt lettere at have med at gøre (men denne type lån kræver så, at man kan stille en ejerbolig eller andelsbolig som sikkerhed for lånet).

Det er virkelig vigtigt, at man husker at checke priserne på lån på den måde. Gør man det ikke, så snyder man sig selv og kommer til at betale endnu mere for sine i forvejen sikkert rigtig dyre lån.

Tags:
Back to top