Himmelfart

Hvordan kan man leje en bil i stedet for at optage et lån?

himmelfart

Hvordan kan man leje en bil i stedet for at optage et lån?
For private er det pt. bilen, som det er blevet populært at lease i stedet for at låne – dog kan man også lease alle mulige andre ting som altså hårde hvidevarer og forbrugselektronik. Fordelen ved at lease er, at man ikke skal betale hele genstandens værdi via månedlige afdrag til et lån. Man ”lejer” altså genstanden, og når man ikke ønsker at beholde den længere, stopper ordningen, eller man kan købe genstanden til en reduceret pris svarende til den periode, man har leaset den. Man binder sig økonomisk dermed kun til den tid, man ønsker at bruge fx vaskemaskinen og skal derfor ikke betale fuld pris for den,Ulempen ved leasing er, at prisen oftest bliver noget højere, end hvis man ville købe den kontant, og også højere, end hvis man købte den gennem finansiering som fx et lån i banken. Desuden ejer man ikke produktet, så man får ikke nogen penge tilbage ved aflevering tilbage til ejeren.

Specielt på bilmarkedet er leasing blevet populært de sidste par år, hvor det ikke længere er nødvendigt at gå ned i banken og tage et lån til flere hundredetusinde kroner; i stedet kan man nøjes med at betale et par tusinde om måneden for at have bilen, og når man ikke ønsker at beholde den længere, stopper leasing-ordningen, og man er ude af aftalen.

Selvom leasing først rigtigt har bidt sig fast på privatpersoner og erhvervsvirksomheder på det sidste pga. muligheden for at lease biler, har muligheden for at lease andre genstande som fx hvidevarer været til stede i en del år. De fleste husker nok Leasy-Peter, der med sin service med finansiering, udbringelse og fuld installation først går igen, når det virker. Netop Peter fra Leasy udbredte konceptet til familien Danmark. Leasy har imidlertid udvidet forretningen og tilbyder nu også online- og sms-lån og i enkelte tilfælde lån trods RKI.

Hvis man blot har brug for en bil i en begrænset periode, bør man i stedet for at lease den blot leje den. Fordelen er her, at man ikke binder sig til mere end nogle timer eller døgn. Man kan leje biler hos firmaer såsom Avis, EuroCar, Lej et lig, osv.

Tags:
Back to top