Himmelfart

Gør det selv eller rejs selv?

himmelfart

Hvert år, når sommeren nærmer sig, melder der sig spørgsmålet i enhver husholdning: Skal vi nu se at få lavet det på huset, som vi burde, eller skal vi gå på nettet og finde flybilletter til de varme lande? Som husejer er man jo velsignet med listen over store og små istandsættelser, som før eller siden skal laves for at holde huset i en nogenlunde stand.

Liggestol i Hvidovre eller Las Palmas?

Gør det selv eller rejs selv?

Man kan jo sige meget om sommer i Danmark. På papiret en smuk idé: Bølgende landskab med kornfyldte marker. En hyggedag i Tivoli med flotte blomsterdekorationer og hvin i forlystelser. Visit i venners kolonihave med frokost og en øl i gode venners lag. Ja listen er lang. Man må bare også erkende, at de sidste års sommerperioder slut juni og hele juli så langt fra har levet op til danskernes forestilling om en god sommer. Varmen har simpelthen bare ikke rigtig bidt sig fast længe nok, og derfor vælger mange nok at pakke kufferten og rejse syd for grænsen. Liggestolen i baghaven er derfor for en uge eller to skiftet ud med Italien, Spanien eller lignende destinationer.

Hvad så med huset?

Hvornår skal huset så males? Tja, sidste sommer besluttede mine svigerforældre sig for at få hele huset renoveret og sluttede af med at træfacaden på huset skulle males. Den dag i dag, og vi er efterhånden derhenne, hvor man skulle mene, at foråret skulle have bidt sig fat, har deres facade stadig ikke rigtig fået den kulør, den burde have. Den nye farve er der godt nok, men der er striber i malingen og nogle steder er den skallet af af den simple årsag, at det simpelthen hen regnede så meget og så ofte, at hver gang de malede, nåede malingen ikke at tørre, før et nyt regnvejr satte ind.

Jeg satser.

I år vil jeg dog blive hjemme, be´ en bøn til vejrguderne og se at få malet mit træværk på huset, som skriger på fugt. Malingen er dog endnu ikke indkøbt, og måske en flybillet virker mere attraktiv om en måned eller to. Vi får se.

Tags:
Back to top