Himmelfart

Gåtur i parken

himmelfart

Forleden dag gik jeg en lang tur i parken, der ligger nær min lejlighed. Da jeg var mindre og boede hjemme hos min mor og far, der havde vi have, og den brugte vi megen tid i. Da jeg flyttede hjemmefra og flyttede i lejlighed, var det derfor noget af en omvæltning, da jeg ikke længere blot kunne gå ud i haven, som jeg selv havde lyst til. Ingen frisk luft, græs under tæerne og jagt på søde mariehøner og flotte sommerfugle. Sommerfuglene havde jeg som barn altid været meget fascineret af.

I parken nær min lejlighed er der heldigvis mange flotte sommerfuglebuske. Sommerfuglebuskene tiltrækker de kønneste og smukkeste sommerfugle, så dem har jeg utrolig stor glæde af. Lige ved buskene står en bænk, og der sætter jeg mig ofte og slapper af. Jeg nyder, når solen varmer mig med sine stråler, men i regnvejr kan det nu også være hyggeligt. Blot mangler sommerfuglene.

Et særligt møde

Forleden dag ville jeg også gøre holdt ved min sædvanlige bænk. På bænken sad i forvejen en ældre dame, som jeg ikke havde set før. Hun smilede venligt til mig og rykkede lidt på sin taske, som hun havde stående på bænken ved siden af sig. Der var nu i forvejen rigeligt med plads til mig, men jeg takkede hende alligevel med et smil.

Damen præsenterede sig som Gertrud. Hun havde i mange år holdt af at gå ture i parken sammen med sin mand, og hun fortalte, hvordan parken havde udviklet sig gennem årene. Hun ville også gerne vise mig et træ, hvor hun sammen med sin mand havde ridset deres navne ind i. Det var faktisk ret sjovt at se.

Hun fortalte videre, at manden nu desværre var kommet på plejehjem, fordi han var blevet dement. Hun savnede deres gåtur i parken, men han kunne ikke længere holde til dem. Jeg foreslog hende derfor, at vi mødtes igen næste dag og gik en tur sammen. Det forslag blev hun rigtig glad for, og hun smilede stort.

Denne dag mått jeg dog se at komme hjem ad. Jeg havde bestilt fibernet over nettet på se.dk, og der ville komme en mand hjem til mig og hjælpe mig i gang. Heldigvis for god service, for jeg er ikke teknisk anlagt.

Gåtur i parken

Tags:
Back to top