Himmelfart

Fotografering for begyndere

himmelfart

Fotografering for begyndere

Har du nogensinde spekuleret over, om du skal bruge fotograferings filtre med et digitalt kamera? Når digitale kameraer overtager filmkameraer, er efterproduktionen ændret. Mørkekammeret synes at være blevet udskiftet med en computer og grafik-program, som Adobe Photoshop. Selvom manipulation kan udføres efter at billedet er taget enten i mørkekammer eller computer, er der et noget reelt alternativ til det oprindelige billede, så det er så tæt på kvalitetens output, som der ønskes i første omgang. Det primære formål med et fotografi cpl filter er at forbedre eller ændre billedet. Der er flere forskellige kategorier af filtre samt mange forskellige fabrikanter. Et andet formål for fotograferings filtre er at beskytte kameralinsen. Filtre er billige sammenlignet med omkostningerne ved udskiftning af en kameralinse. Ofte bruger fotografer et all-purpose filter til dette formål, og bytter den til et mere specialiseret filter, når emnet kræver noget lidt anderledes. Herunder er en liste over nogle af de mere almindelige kategorier og filtre til rådighed for dagens fotografering entusiast. Med henblik på et klart filter er det at beskytte objektivet. Den påvirker ikke eksponeringen af billedet.

UV filter

UV (Ultra Violet) filtre hjælpe med at fjerne nogle uklarheder, der er forårsaget af ultraviolet lys. Der findes forskellige typer af polariserende filtre. Dette filter er især vigtige, fordi den software, der er til rådighed i dag bare ikke kommer op til par med at overlappe resultaterne af brugen af en polariserende filter på tidspunktet for eksponering. Når du vælger et polariserende filter, skal du beslutte, om du har brug for en lineær eller en cirkulær polarisator. Dybest set, hvis du bruger auto-fokus på et SLR kamera, ville du brug den cirkulære polarisator. Dette er på grund af det stråledelende målesystem som et digitalkamera bruger. Mens polariseringsfiltre nævnt i det foregående afsnit er nødvendigt, selv i den digitale tidsalder, er farven af korrektion og filtre dog ikke så afgørende for en vellykket gennemførelse af billedets resultat.

Når man fotograferer kan man tilkøbe mange forsellige tilbehør til sit kamera for at få rigtig gode billeder. for når udstyret er i orden, er der gode chancer for et godt billede.

Tags:
Back to top