Himmelfart

Forældrekøb gjorde mine studier lettere

himmelfart

Da studeterfesterne var overstået, tømmermændende forduftet og hverdagen igen så småt begyndte at presse sig på, kom også tiden, hvor jeg skulle til at kaste mig over mine studier i København.

Når man – som jeg – var vokset op i det vestjyske, var der lidt for langt at pendle hver dag. Jeg undersøgte, hvad der var af muligheder for at få et kollegieværelse. De var ikke overvældende store.

Næste alternativ var at leje en lejlighed i København. Det var der desværre en masse andre unge, som også gerne ville. Dette vidste udlejerene, som satte prisen derefter. En god lejelejlighed var derfor ikke til at komme i nærheden af.

Efterhånden som studiestart nærmede sig med med lynets hast blev jeg mere og mere panisk. At starte på Handelshøjskolen og skulle bo på en bænk i en af de københavnske parker lød egentlig ikke ret tiltalende.

Redningen: Forældrekøb

Mens jeg voksede op var jeg tit ret træt af, at jeg hverken havde brødre eller søstre. Men den dag, da vi sad der om aftensmaden, var jeg bare så lykkelig. Mine forældre havde nemlig talt om situationen og havde “undersøgt et par småting”. På den baggrund var de kommet frem til, at de gerne ville støtte mig ved at købe en billig lejlighed i København. De havde kunnet se, at det i den grad gik mig på, at jeg ikke havde fundet noget sted at bo. Derfor ville de foretage et forældrekøb.

Forældrekøb gjorde mine studier lettere

De havde kontaktet et par ejendomsmæglere i København for at spørge, hvad man kunne få for penge. De havde fået tilbud 5 lejligheder, som lå inden for det budget, som de havde sat.

Da de spurgte, om jeg ville være frisk på at tage til København i weekenden for at kigge på lejligheder, var jeg fyr og flamme. Det var kun tirsdag, så det blev en MEGET lang uge…

I København tog vi rundt til de forskellige lejligheder og tjekkede dem ud. Det var ganske vist ikke Midtermolen, men det havde jeg jo heller ikke brug for. En lejlighed skilte sig positivt ud, så den blev det.

Her bor jeg nu og er i fuld gang med mine studier. Det er godt!

Tags:
Back to top