Himmelfart

Det skal være i orden!

himmelfart

Det skal være i orden!

De fleste af vores venner synes vist, at vi er ret mærkelige. Sådan lidt småfrelste. Det har vi det egentlig helt fint med, for ved at gøre de ting, som vi gør, gør vi en positiv forskel for vores miljø og omverden.

Ordentligt tøj

Et af de steder, som vi prioriterer højt er, at vi har noget ordentligt tøj. Forstået på den måde, at tøjet skal være miljørigtigt og bæredygtigt. Derfor køber vi en del katvig børnetøj. Havde vi i stedet gået ned i det lokale supermarked, havde vi sikkert kunnet få en masse meget mere tøj for de samme penge. Men det ville gå ud over vores ønsker om at købe ansvarligt.

Cykler og nul bil

I det daglige kan vi cykle til stort set alle de ting, som vi har brug for. Det er egentlig ret godt, for vi har fravalgt at have en bil. Det giver også ekstra luft i budgettet, når man ikke behøver at tænke på de månedlige ydelser, vægtafgift, regninger fra værkstedet, benzinpriser og hvad bilejere ellers modtager. 

Vi har tilmeldt os en ordning med delebil, så vi kan leje en bil på fornuftige vilkår, når behovet opstår. Da vi for nyligt skulle have nye havemøbler, valgte vi at gøre brug af delebilen. Butikken skulle have kr. 300 for at levere møblerne. Da vi brugte delebilen, kunne vi nøjes med at give kr. 45. Det er da en besparelse, som er til at føle på. Og så er det da også mere miljøvenligt at have en lille bil til at køre frem for en stor lastbil.

Hellige? Nej!

Nu er det jo ikke sådan, at vi bor i en jordhule og kun spiser økologiske rødder fra egen have. Vi fører egentlig et ret traditionelt dansk familieliv. Så vi har da også en masse energislugere i vores hjem, såsom fladskærm, PC, vaskemaskine, opvaskemaskine osv. Tørretumbleren er dog ikke kommet inden for husets vægge.

Så du vil da også kunne finde os på vej med fly til et eller andet dejligt sted med masser af sol. Det vil tage lidt for lang tid, hvis vi for eksemplel skulle cykle hele vejen til Rhodos eller Costa del Sol.

Tags:
Back to top