Himmelfart

Bekymret mor

himmelfart

Min datter er blevet seksuelt aktiv, hvilket jeg som mor selvfølgelig er lidt nervøs over. Derfor har jeg været online på matas.dk, og i de forskellige matas butikker, for at købe al den prævention, som jeg overhovedet kan skaffe, deriblandt kondomer, p-piller og også en graviditetstest. Det er vigtig for mig at hun er beskyttet, og også at hun tager en test i ny og næ, for at hun ikke lige pludselige står i en tarvelig position, og skal til at ordne en masse problemer istedet for at fokusere på sin uddannelse og sin fremtid. Det ville være så træls for hende at blive gravid midt inde i hendes studieforløb, og så at skulle tænke på det ene og det andet.

Selv ung engang

Jeg huske selv at jeg var ung engang, og det hele var nyt, man gik til fester og lærte en masse nye mennesker at kende. Det skete også for mig, at jeg i ny og næ forelskede mig en nogle af de søde fyre som man mødte, og det var jo super spændende at stå et andet menneske så nær, og det var meget specielt at være intim med et andet menneske, både psykisk men især også fysisk. Jeg havde også en ungdoms kæreste i gymnasie tiden, og vi var netop også seksuelt aktive. Dengang tænkte man ikke så frygtelig meget over prævention, og man tog ikke ubeskyttet sex så tungt, i hvert fald ikke der hvor jeg kom fra.

Altså det blev ikke taget så tungt af os unge mennesker, alt foregik jo i smug, og forældre og andre voksne skulle jo helst ikke vide noget. Det var en stor fejl, for jeg endte nemlig med at blive gravid, og det var noget af det sværeste jeg har oplevet i mit liv, for der var ikke rigtig nogen jeg kunne få gode råd af, da det ikke rigtig var i min store interesse at fortælle mine forældre det, de var lidt strenge, og ingen af mine veninder havde heller prøvet det.

Det lykkedes man dog at få styr på det, jeg håber bare ikke min datter oplever samme situation.

Tags:
Back to top